sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Miksi Lapin yliopisto?Lapin yliopisto/ University of Lapland

Minulta yleensä udellaan, miksi olen Lapin yliopistoon saakka tullut opiskelemaan, vastaus on helppo ja selkeä; halusin pelata varman päällä sen suhtein, että pääsisin kaksoistutkinnon jälkeen samantien sisään. Ja niin pääsinkin. En kuitenkaan yhtään vähättele Lapin yliopistoa ja Rovaniemeä ylipäätänsä.

Luokittelen seuraavaksi, miksi sinun pitäisi hakea juuri Lapin yliopistoon opiskelemaan;
1.Poikkitieteellisyys

Kaikki tiedekunnat ovat samassa yliopistossa. Aika huikeeta, eikös? Sillä muun muassa yhteiskuntatieteilijät, kasvatustieteilijät ja oikeustieteen ylioppilaat ovat kaikki saman rakennuksen alla opiskelemassa, joka myös takaa poikkitieteellisyyden.

Itse hain heti ensimmäisenä vuotena ainejärjestöni hallitukseen tapahtumavastaavapestiin, koska koen poikkitieteellisyyden olevan todella tärkeää. On hyväksi tuntea eri tiedekunnan harjoittajia tulevaisuuden kannalta.2.Pienet piirit

Yliopistolla ei ole koskaan yksinäistä oloa. Totta kai pienissä piirissä on huonojakin puolia, sillä kaikessa on sekä huonoja että hyviä puolia, mutta huikeaa on se, ettei ketään katsota vinoon vaikka olisitkin eri tiedekunnan harjoittajia. 
3. Sosiaalioikeus

Tosiaan opiskelen yhteiskuntatiedettä ja pääaineenani on sosiaalityö, jolloin pakollisena sivuaineenani on sosiaalioikeus. Tunnen Turun-, Tampereen-, Jyväskylän- ja Itä-Suomen yliopistoilta sosiaalityön opiskelijoita ja heillä ei ole tarjolla lainkaan sosiaalioikeutta. 

Koen sosiaalioikeuden olevan todella tärkeä sivuaine tulevaisuuden työni kannalta. Sosiaalityöntekijänä tulemme käsittelemään lakeja liittyen muun muassa lastensuojeluun; huostaanottoon ja on hankala lukea lakipykäliä, jos niitä ei ole pahemmin yliopistolla käyty lävitse. 

4.Lapin kauneus

Ja ehkä kaikista tärkein asia on se, että Lapissa viihtyy. Olen aina sanonut vuosikurssikavereilleni, etten ikimaailmassa olisi Rovaniemelle muuttanut noin vain, ellei kyseessä olisi opiskelupaikan saaminen. Aivan, olen saanut opiskelupaikan ja siksi minä aion asua täällä suuret viisi vuotta.

Rovaniemi on ihanan viihtyisä paikka asua opiskelun merkeissä. Täällä on todella hyvät mahdollisuudet urheilla ja kasvattaa kansainvälisyyttään, sillä täällä käy todella paljoin sekä vaihto-oppilaita että turisteja ympäri maailmaa. 


XOXO, Tallu <3 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti