keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Luottamuksen linnunrata

Sana luottamus tarkoittaa monta asiaa. 

Luottamus on tunne tai varmuus siitä, että johonkuhun tai johonkin voi luottaa, että joku tai jokin ei petä toiveita tai aiheuta pettymystä. - wikipedia

Luottamus on lepäämistä, antautumista ja kannateltavana olemista. - luottamus

Hyvä lukija, 

mitä luottamus tarkoittaa teille? Kuinka tärkeää se on teidän tekoihin, kun itse luotatte itseenne tai kun teihin luotetaan. Tässä postauksessa puhun pääsykokeesta ja siitä, kuinka toisten luottamus sinua kohtaan nostaa fiiliksiä sataan ja antaa energiaa. 

Hain opiskelemaan sosiaalityötä yliopistoon ja valmennuskurssit olivat luku-urakan kohokohtia, mutta vaikeita sellaisia. Olin ainut ulkomaalainen, jolla on erilaiset arvot kuin muilla opiskelijoilla ja jolla oli myös vaikeuksia opetella erilaisia termejä, joista ei ollut aiemmin edes kuullukkaan, mutta tein kaikkeni! Tein kaikkeni, jotta olisin yhtä hyvä kuin loputkin kurssilaiset. Mitä siis tein?

: Opiskelin aamusta iltaan kirjastossa,
Pääsykoekirjani oli omistanut minut, 
Sain tukea perheeltäni ja joiltakin ystäviltäni, jotka luottivat minuun,
tein ylitöitä ja kokeilin erilaisia opiskelutekniikoita. (opiskelutekniikoista puhun seuraavassa postauksessa)
ja olin jokaisella oppitunnilla paikalla, tein läksyt hyvin ahkerasti ja pistareissa sekä tietenkin harjoituskokeissa tein parhaani.

Mutta kaiken tuon ahkeruuden seassa muistin pitää lepopäiviä ja katsella lempisarjojani. Joka aamu ennen kuin menin kirjastoon ahkeroimaan, niin syödessäni aamupalaa annoin aivoilleni tilaa ja katsoin sarjoja sekä joka sunnuntai pidin lepopäiviä. Lepopäivät ovat tärkeitä jokaiselle, sekä urheilussa että opiskelussa. 

Miten luottamus liittyy pääsykokeisiin? Luottamus liittyy pääsykokeisiin todella paljon, esimerkiksi. jos luet pääsykokeisiin siten, että et edes luota itseesi, et luota, että teet parhaasi tai et edes uskolla yrittää, koska et vain luota suorituksiisi, niin voin sanoa, että voit jättää lukemisen siihen ja miettiä, mitä tahdot elämästäsi ja miksi edes luet tiettyä pääsykoekirjaa? 

Luota itseesi, tee parhaasi, koska sinä pystyt siihen. Luotin itseeni ja tein parhaani, ja siksi sainki hyvät arvosanat pääsykokeestani ja voin luvata teille, teen vielä enemmän töitä, kun opiskelut alkavat. Toivon samaa teillekkin. Jos ette päässeet sisään, niin älkää luovuttako. Tehkää vielä lisää töitä, sillä pääseminen on aina palkitsevaa. Ja te, jotka pääsitte ekalla, tokalla tai vaikka viidennellä kerralla sisään, onneksi olkoon! 

Luottakaa itseenne ja muihin. Olette mahtavia! 

Rakkaudella,

Talan <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti