sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Muotilukiolaisesta ylioppilas 2017


Neljä vuotta sitten aloitin kaksoistutkinnon, kolme ja puoli vuotta sitten olin luokkalaisten ylioppilasjuhlissa ja mietin, tulenko koskaan valmistumaan, kun vaikeimmat ylioppilaskokeet olivat nokan edessäni, mutta tässä sitä ollaan! Suoritin kaksoistutkinnon kiitettävin numeroin. Enkä osaa myöskään sanoin kuvailla kuinka onnellinen olen.

Pieniä muutoksia Helsingin kielilukio oli tehnyt tänä vuonna, joista olen tosiaan todella tyytyväinen ja kiitollinen. Kaksoistutkintolaisia kunnioitettiin tänä vuonna ja meidät laitettiin etusijalle. Muina vuosina perus lukiolaiset, jotka suorittavat 75- kurssia ovat saaneet lakin ensin ja sitten vasta lopuksi mainittu kaksoistutkintolaisista, mutta tänä vuonna meidät pyydettiin lavalle ensimmäisenä ja rehtori myös mainitsi muotilukion. Muotilukiossa "muoti"-sana tarkoittaa sitä, että ammattikoulun puolella opiskelemme tekstiili- ja vaatetusompelijaksi ja "lukio"- sana tarkoittaa sitten sitä lukiota, jossa kirjoitamme ylioppilaaksi ja saamme todistuksemme. Toivoisin, että muissakin lukioissa tehtäisiin tällä tavalla. Vaikka olenkin suorittanut vain 40-kurssia lukiossa, olen kuitenkin tehnyt enemmän työtä ammattikoulun puolella. -Ammattikoululaisiakin pitäisi arvostaa. Hekin ovat yhtä arvokkaita kuin lukiolaiset.

Toivotan oikein ihanaa kesää ja loppuvuotta jokaiselle valmistuneelle ylioppilaalle ja amislaisille. Olemme kaikki arvokkaita <3

Love, Talan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti