perjantai 2. joulukuuta 2016

OPSIKELUTAVAT


Jatko-opiskeluiden paratiisi

On se aika, kun on viimeiset ylioppilaskokeet edessä ja jatko-opiskeluiden haku hakusessa. En tiedä muista, mutta minua ainakin stressattaa vikat ylioppilaskokeet ja jatko-opiskelu. Stressattaa se fakta, että pitäisikö valita ammattikorkeakoulu vaikka yliopisto.

Tämä aihe on varmaan jokaiselle arka. Ja siksi kirjoitankin tästä. Ylioppaskokeet ovat toisten mielestä sekä positiivinen että negatiivinen asia, ja toiset ovat täysin sitä vastaa. Itse olen sitä mieltä, että ylioppilaskokeet ovat hyödyksi meille jokaiselle. Lukiossa olemme oppimassa. Jotta opimme asiat, meidän täytyy hoksata meidän opiskelutapa. Miten opimme parhaiten. Me emme opi oksentelemalla kaikki faktatiedot kokeeseen vaan siten, että muistamme asiat. Myönnän, että itse ekalla ja tokalla vuotena oksentelin kokeisiin kaikki oppimani asiat ja unohdin ne sitten sen jälkeen. Ja näin jälkeenpäin harjoittelen asiat alusta ylioppilaskokeisiin. En ollut niin fiksu, että olisin ajatellu silloin samalla tavalla kuin nyt. Silloin ajattelin, että no kuhan saan hyvän numeron. Ihan tyhmä ajattelutapa vaikka itse myönnänkin.

Miten oppia parhaiten? 

1. Ole ahkera sekä tunneilla että läksyjen tekemisessä
2. Tee hyviä muistiinpanoja. Tulet varmasti käyttämään niitä tulevaisuudessakin mm. ylioppilaskokeessa
3. Lue tehtävät, tee muistiinpanoja, tee miellekartta ja koita ymmärtää se, miten muistat asiat parhaiten

Otan esimerkiksi miellekartan. Psykologia on aina kiinnostanut minua ja siksi olenkin saanut kursseista todella hyviä arvosanoja. Viimeisellä kurssilla kaveri mainosti, että itse oppii tekemällä miellekartan kaikista aiheista muun muassa aivotoiminnasta. Kuuntelin häntä ja tein samoin.

Mitä tapahtui? No en oppinut mitään. Se oli niin sekava vaikka näyttikin todella simppeliltä.

  Kuinka sitten opin? Opin tekemällä aiheista muistiinpanoja selkeällä kielellä ja omin sanoin ja kaikesta täytyy olla esimerkkejä selkentämässä asioita. :D Minun oppimistavassa menee ikuisuus ja hermot, mutta se on ollut yleensä palkitseva.

Ota opiksi ja opi oma opiskelutapasi. Tulet sitten varmasti pärjäämään ylioppilaskokeissa ja jatko-opiskelun pääsykokeessa.

Onnea ja menestystä

Talan 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti