maanantai 28. marraskuuta 2016

KIITOLLISUUTTATässä alkaa oikein kyyneleet valua, kun ajattelen mistä kaikesta olen juuri nyt kiitollinen. Elämä kukoistaa, urasuunnitelmat näyttävät hyvältä, ystävät ovat rinnalla ja rakastan työskennellä työpaikassani.

Elämässämme on niin paljon kiitollisuuden aiheita. Mutta me emme osaa arvostaa ja ajatella siten, että ne ovatkin kivoja asioita ja että meidän pitäisi kiittää niistä muun muassa itseämme. Miten hommat sujuu?

Otetaan esimerkiksi lukion koe. Sinulla on koe ensi viikolla. Opiskelet ahkerasti. Tuhlaat arkipäiviäsi siihen kokeeseen lukemiseen, ja sitten loppuenlopuksi saatkin siitä todella hyvän arvosanan. Ketä siitä kiittää? Helppoa koetta vai itseäsi? Itseäsi tietty. Vaikka olisikin ollut helppokoe ja jos et olisi lukenut siihen, niin et olisi välttämättä saanut hyvää numeroa. Tai voin lupaa, että sinä et olisi voinut saada todella hyvää arvosanaa. En usko sellaiseen sanontaan kuin "maalaisjärjellä saat ehdottomasti hyvän numeron". Täyttä kuraa koko sanonta. Sinun täytyy olla kiitollinen myös itsellesi. Taputa itseäsi olalle. Taputa aina, kun tuntuu siltä. Taputa aina, kun olet hoitanut hommat hyvin. Niin minä ainakin teen ja tokaisen "Hyvä Talan".

Kiitollisuuden purkaminen tuo onnellisuutta elämääsi. Osaan olla kiitollinen itselleni. Osaan kiittää kavereita. Osaan kiittää tuntemattomia tätejä ja setiä jokaikinen päivä. Tee sinä samoin, ja kato kuinka hyvältä se tuntuu. Voin sanoa, että se tulee tuntumaan pirun hyvältä.

Love Talan 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti