sunnuntai 8. toukokuuta 2016

LAPSET JA TULEVAISUUS


Näin viiden lapsen tätinä ja kun itsekin olen vielä "lapsi" ja kokematon elämän nauttija, olen miettinyt paljon asioita ja lähiaikoina katsellut nykynuorten tietoja sekä käyttäytymistä että julkisissa paikoissa sekä vanhemmilleen ja muille vanhemmille ihmisille muun muassa opettajille.

Otetaan vaikka tähän alkuun esimerkki, jotta osaisin kuvailla tätä aihetta vähän tarkemmin;

minut sekä muutenkin useita on kasvatettu siten, että asioista pitää kiittää ja totella vanhempia ihmisiä, mutta sitten nykyään näkee jopa pihalla, kun 5-vuotiaat lapset hyppivät silmiini ja kuulen jopa kirosanoja pienen lapsen suusta?

Jotenkin alkaa tuntuu siltä, että nämä lapset, joiden kirkkaan valoisissa käsissä tulee olee meidän kaikkien tulevaisuus sekä tämä heidän hallussa oleva tulevaisuus ei tule olemaan kovin valoisa kennellekkään. Ei meille, jotka tulevat olee eläkeikäisiä, kuin he ovat hallitsijoita eikä myöskään  heille, jotka ovat silloin siinä iässä, kun täytyy ajatella asioita järkevästi.

Siksi minä henkilökohtaisesti tahdon olla näille nykynuorille esimerkki. Siksi minä tahtoisin tulevaisuudessa toimia lasten parissa ja olla heille sekä ystävä, kuuntelija että opettaja. Julmuutta on huimasti ja siksi meidän aikuisten sekä kyllä kutsun itseänikin aikuiseksi, niin meidän tehtävänä on näyttää nykylapsille mallia elämän suhtein ja suvaitsevaisuutta.

Toisaalta kuin ajattelen ja syvennyn aiheeseen, niin käy tietenkin ilmi, että elämme 2000-lukua eikä niissä ajoissa kuin elämä ei ollut niin rikasta. Lapset alkavat olee lellittyjä, vanhempien ikäluokka laskee ja he eivät osaa olla ankaria lapsilleen. Mutta tosiaan ankaruudet ja rajoitukset lapsille ovat plussaa ja se on jopa tutkittu asia. Ei missään nimessä pidä olla liian tiukka, mutta ei myöskään liian rento.

Toivon parasta sekä toivon, että meidän lasten tulevaisuus tulee olee valoisa ja täynnä intoa.

Love Talan Sharif

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti