torstai 19. toukokuuta 2016

KÄYTTÄYTYMINEN


Ihmisen käyttäytyminen on todella yksilöllistä ja voi johtua monista eri syistä. Psykologit tarkkailevat yleensä juuri ihmisen käyttäytymistä ja siitä ei olla koskaan varmoja. Kaikki erilaiset asiat voivat vaikuttaa yksilön käyttäytymiseen muun muassa menneet suhteet, ystäväpiirit ja perhe, mustasukkaisuus ja huonot oltavat. 

Mutta mistä johtuu se, etteivät kaikki henkilöt osaa kiittää? 

Etteivät kaikki osaa kehua toisia ja jakaa rakkautta sen kautta?

Ensinnäkin lähdetään siitä käyntiin, että me kaikki olemme yksilöllisiä. Meillä kaikilla on erilaiset luonteet ja arvot eikä edes perheenjäsenet ole aina samanlaisia. Edes perheenjäsenillä ei saata kaikilla olla samoja arvoja. Toiseksi ihmisen menneisyys voi tuoda sen nykyisin ilmi ettei osaa kiittää. Ettei osaa kehua ja se ettei osaa kehua, niin ei tarkoita sitä, että tämä kyseinen henkilö on todella mustasukkainen. Ihminen voi osoittaa kehun taputtelemalla selkään tai hymyilemällä päivät pitkät. Vaikka sinulle se olisikin helppoa kehua toisen henkilön töitä, toisen henkilön vaatteita, niin se ei välttämättä ole yhtä helppoa tälle toiselle henkilölle. Meidän täytyy ymmärtää se, että olemme kaikki erilaisia ja siksi toisen ihmisen ymmärtäminen eli empatiakyky on todella kätevää. Silloin voimme ymmärtää ja ymmärrämme hyvin, miksi joku on erilainen kuin toiset. Miksi toinen ei osaa kiittää tai kehua kuin minä. 

Kiittämiskyky on myöskin aika sellaista, että se ei ole monella hallinnassa. He saattavat sanoa, että no me olemme kaikki yhtä hyviä tai koittaa kumota kehusi. Ja sekin on todella monesta syystä. Se jota olet kehunut, niin hänestä saattaa tuntua, että jos hän kiittää, niin se antaisi sellaisen kuvan, että hän olisi täysin samaa mieltä kanssasi sekä että hän olisi liian itserakas. Tai toinen taas ei uskalla kiittää, koska ei tiedä oliko kehu positiivinen vai negatiivinen. 

Silti olen sitä mieltä, että ihmisten käyttäytymistä kannattaa tarkailla. Älä heitä kaikenlaisia kehuja muun muassa masentuneelle henkilölle. Mieti tarkkaan miten kehut ja muuta se kivoin. Kivoin sanalla tarkoitan sitä, että mieti se eka mielessäsi, että kuulostaako se kyseinen kehu hyvältä. Se jos henkilö osaa tuoda kehujaan ilmi, osaa kiittää, niin on kokenut asioita ja tarpeeksi itsevarma. Itsevarmuutta on vaikea saavuttaa ja siihen tarvitaan paljon aikaa... :)


Love Talan Sharif 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti