tiistai 9. helmikuuta 2016

Tulevaisuus...


Tulevaisuus,
                    Valoisa
                                 Vai?

Tulevaisuuden kannalta aihe on meille jokaiselle aina ajankohtainen niin yhteiskunnan, oman elämän että tulevaisuudessa lapselapsemme murhia, mutta tänään puhun opiskelijoiden tulevaisuudesta. Minun tulevaisuudesta. 

Se, että onko lukion viimeinen vuosi käynnissä, ammattikoulun ensimmäinen vuosi tai vaikka korkeakoulun toinen vuosi, ei kerro kaikkea. Ihminen on mysteeri, joka ei tajua itse itseääkään. Ihminen on mustasukkanen, joka tahtoo kaiken heti eikä kärsivällisyyttä löydy. Mitä tehdä, kun kaikki mättää? Mitä tehdä, kun tulevaisuus ei näytäkkään niin valoisalta, kuin 5-vuotiaana luuli sen näyttävän? Mitä tehdä kun kaikki yksinkertaisesti ärsyttää, eikä elämä mene hyvään suuntaan? 

Sinun täytyy pysähtyä hetkeksi.
 Laittaa silmät kiinni. Pohtia. Unelmoida ja avata ne. 

Toteuta se, mitä tahdot. Älä anna minkään estää. Anna elämän viedä ja nauti kaikesta. Elämme hetkeä liian dramaattisesti ja unohdamme, miltä tuntuu elämän nauttiminen. Hyvältä vaiko pahalta? Pohdi asiaa. 

Minun tulevaisuuteni
on yhtä hankala tapaus kuin kaikkien muidenkin. Se, että opiskelen jo ammattia, josta tottakai pidän ei meinaa sitä, että tahdon siitä tulevaisuudessa ammatikseni. Päässäni pyörii monia erilaisia ammatteja, joista oikeasti nauttisin ja tahdon koittaa, mutta meneekö elämä hukkaan, kun stressaa liikaa ammatin kannalta ja opiskelu vain mielessä? Pitäisikö vain nauttia tästä hetkestä ja antaa elämän viedä? Kyllä. Tottakai olen pohtinut jo kauan, että mitä tahdon opiskella tämän ammatin jälkeen, mutta nyt on aika olla stressailematta mistään muusta kuin ensi kuussa olevista ensimmäisistä ylioppilaskokeista. 

Ensinmäisen vuoden opiskelijat 
annan vinkin ja toteuttakaa se. Opiskelkaa niin ahkerasti kuin voitte, sillä jokainen oppitunti on tärkeää. Jopa elämän oppitunnit ovat tärkeitä eli onnea opsikelun suhtein että elämän oppimisen suhtein...

Love Talan Sharif 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti