perjantai 12. kesäkuuta 2015

Muodin villit salaisuudet

(kuvat pinterest)

Oletko koskaan miettinyt, miksi mallien pitää olla tosi hoikkia, pitkä säärisiä ja muutenkin pitkiä catwalkissa? Miettinyt miksi catwalkissa on sellaisia erikoisia vaatteita, joita tavallinen ihminen ei voi käyttää? Oletko miettinyt miksi catwalkin malleille on sekoitettu päälle kaiken maailman vaatteita, joita sinä itse et todennäköisesti pukisi?

No sitä minä  olen itsekin miettinyt ja näin muotialan opiskelijana ja catwalkin takahuoneessa ollut työskentelijänä tiedän vastaukset. Vastaukset, joita aion teillekkin jakaa.


Mallit;


Muotisuunnittelijat ovat sitä mieltä, että mallien pitää olla hoikkia ja pitkiä, jotta istuvat hyvin heidän suunnittelemaan asuunsa. Vaikka oikeasti mallit ovat niin hoikkia, että he hukkuvat niihin vaatteisiin, jopa XS- kokoisiin vaatteisiin ja niitä joutuu kaventaa ja pienentää ompelemalla käsin tai nuppineuloja käyttämällä.

Todella naurattavaa! Minun mielestäni tukevammat ja lyhyemmätkin mallit oisivat näyttäviä, kun heille laitettaisiin korot päälle ja sopivat vaatteet. Lyhyimmille ei niin pitkiä vaatteita ja tukeville henkilöille isompia vaatteita. Toivon, että muotimaailma muuttuisi tuosta ei- tasa-arvoisuudesta tasa-arvoisuuteen ja arvostaisivat enemmän niitä "erilaisimpia" ihmisiä.

Olemme näin luokkalaisten kanssa sopineet, että abivuonna tekisimme oman malliston, jokainen tekisi ainakin muutaman vaatteen itsellemme - eli olemme eri pituisia ja eri kokoisia. 


Catwalk vaatteet; 


Jotta muotisuunnittelijat erottautuvat, saavat huomiota ja ihmiset alkaisivat muistamaan heidät on muotisuunnittelijoiden tehtävä todella erikoisia vaatteita. Tosin jotkut menevät niin yli, että vaatteet alkavat näyttää jo pellen vaatevarastolta. 

On totta kai muotisuunnittelijoita, jotka tekevät käytännöllisiä vaatteita, mutta niitä näkee harvoin lavalla. Muotiviikolla näkee kyllä käytännöllisistä vaatteista- epäkäytännöllisiin vaatteisiin ja muodin harrastajat saavat itse päättää, kenen mallistosta he pitävät. 

Mutta eikö catwalkin ideana ole inspiroida muodin harrastajia ja seuraajia? No totta kai. Miksi sitten muotisuunnittelijat tekevät sekä rumia että ei- käytännöllisiä vaatteita? Myönnän, että aika vaikea kysymys näin oppilaana sanoa.  Vastaus kumminkin tulee olemaan ; Elämme 2000- luvulla. Pärjäämme muotialalla suunnittelemalla erikoisia ja ei käytännöllisiä vaatteita. Jotta meidät muistetaan, on meidän tehtävä hyvin erikoisia vaatteita. 

Tuossa kaikessa ei oikeastaan ole mitään ideaa, sanon minä. 

Minun mielestäni se, että  menestyisi vaatesuunnittelija on hyvin tärkeää, että sinulla on esim. jokin materiaali, jota käytät melkeinpä jokaisessa vaatteessa. Itse olen niitä naisia, joka yleensä käyttää tekemisissään vaatteissaan joko näkyviä vetoketjuja tai nahkaa. Opettajani tietää ja muistaa minut noista kahdesta eri jutusta. 


Love, Talan Sharif 


2 kommenttia:

 1. Hei missä opiskelet muotisuunnittelua? Olis kiva jos tekisit postauksen sun opinnosta esm. Miksi ja miten hait, ootko tykännyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,
   Voisin tehdäkkin. Kiitos vinkistä. :) Teen seuraavan postauksen kyseisestä aiheeta.

   Poista