sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Elämä muotinäytöksen takanaOletko koskaan miettinyt, että miltä mahtaisi tuntua olla mallihommissa tai auttamassa heitä? Tai että kuinka kiire heillä on pukujen vaihtamisessa tai että millaista on työskennellä mallien kanssa, tai että pukevatkohan he itse eri kuteet päälle, vai auttaako joku heitä? Itse olen aiemmin aina noita kyseisiä kysymyksiä mietiskellyt, vaikka siis pienempänä työskentelin lastenmallina muutamassa muotinäytöksessä, mutta en valitettavasti muista niistä ajoista mitään.

Pääsin työskentelee muutamaksi päiväksi Helsinki Fashion Week 2014 kunniaksi Gloria Fashion Show:iin http://www.gloria.fi/alue/gloriafashionshow , meillä oli aivan huikea fiilis ja nyt tulen jakamaan fiiliksieni teillekkin.

Työnteko mallien kanssa oli todella kivaa. Haastavinta oli mallien pukeminen, kun ei aikaa kauheesti ollut. Tosiaan minusta stailaaminen (mallien pukeminen) on yhtä suuriosa kuin mallien kävely. Minun mielestäni stailaajienki kädet pitäisi tulla esille Catwalkissa. Minä itse en aiemmin tiennyt, että malleja puetaan. Luulin, että mallit ite pukeutuvat niihin vaatteisiin, en todellakaan tiennyt, että heillä on omat apurit auttamassa. Eli siis jokaisella mallilla on yksi tai kaksi stailaajaa pukemassa heitä. Aivan mieletöntä eikö vain? :D Minulle ainakin kävisi muutama äijä riisumaan minut puolialasti ja seisoisin siinä vain, heh.Oli kyllä todella ihanaa tutustua muotialan ihmisiin (työntekijöihin) sekä meijän aivan uskomattomiin malleihin. Pääsin tekemään aivan upeata työtä upean lehden muotinäytöksessä sekä työnteko oli iloa tehdä.
Ensinmäisenä päivänä 5.9.2014 näytös pidettiin kutsuvieraille, ja 6.9.2014 pidimme yhteensä neljä näytöstä, eli mallit sekä somistajat väsyivät aivan kamalasti. Onneksi kaikki päätty hyvin ja näytökset suoritettiin mallikkaasti.

Kerron lisää muotinäytöksen backstagesta. Kaikki oli todella tarkkaa, sukkahousujakin piti vaihtaa kaikissa asuissa ja pukujen vaihtamisessa oli melkein alle 5 minuuttia aikaa. Heti kun malli tulee catwalkista aletaan riisumaan hänet kenkiä myöten, ja sitten heti uudet asut päälle. Jos jotakin unohtui esim korvakorut, mallin piti tulla nopsaa takaisin ennen catwalkin menoa. Mutta kivaa se stailaaminen oli! Oli todella ihanaa olla osa muotinäytöstä, sillä mitä mallit tekisivät ilman stailaajien apua. :)

Aina välillä meikkaajat, mallit sekä stailaajat pääsivät pitämään pitkän ja ansaitsevan taon. Meille tarjottiin vaikka mitä, ja samppanjaa juotiin molempina päivinä ennen loppunäytösten alkua.
Tältä muotinäytösten backstage todellisesti näyttää:

Kyseisessä kuvassa teippasimme mallien kenkien pohjat, sillä kaikki kengät/ vaatteet menevät takaisin myymälöihin ja sieltä suoraan myyntiin. Mikään ei saanut mennä rikki tai kuluttaa. Sen takia somistajien työ koko muotinäytöksessä on todella tarkkaa ja vaativaa.

 Näytös asuja backstagella:                                                                          LOVE TSEi kommentteja:

Lähetä kommentti