lauantai 19. heinäkuuta 2014

9th day at IstanbulTässä postauksessa en tule kertomaan päivästäni, vaan kerron tästä kaupungista hyviä ja huonoja puolija. Sillä olen ollut täällä jo yhdeksän päivää ja huomenna vietän viimeisen päivän täällä, sillä tosiaan sunnuntaina aamupäivällä lähtee lento takaisin kohti Helsinkiä, kiitos Jumalan.

Aloitetaanpa aluksi hyvistä puolista, sillä olen minä paljon positiivisiä asioita täältä löytänyt.
1.Pidän ihan sikana,kun katuravintoloista löytyy tosi romanttisia ruokapöytiä, seka ihan normeja sitten niille, jotka aikovat vain juoda alkoholia. Sekä siellä tarjoilijat ovat todella mukavia, yleensä he tulevat hetkeksi juttelemaan ja sitten alkavat tarjoilla.
2. Rakastan tämän kaupungin vanhoja rakennuksia ja nähtävyksiä. Pidän siitä, kun vanhat rakennukset ei ole purettu ja ne ovat ns. museoita. Turistit menevät katselemaan ja ottelemaan kuvia, sitä minäkin tein, heh.
3.Kadut. Kaduilla ei ole ollenkaan roskia, vaikka roskiksia ei edes ole kamalan paljon. Tästälähtien alan itsekki pitää Helsinkiä siistinä, enkä heitä roskia maahan, vaan suoraan roskakoriin.
4.Musiikit. Kaduilla on joka päivä nuoria lauleskelemassa pienissä ryhmissä ja se on ihanaa!
5. Ruoat. Olen itse todella nälkäinen kaveri, ja täältä minulle löytyy vaikka mitä herkkuja, onneksi.

Nyt tähän pitäisi änkeä vielä huonot puolet, mutta niitä on kyllä jokaisessa maassa ja siksi en ole täällä huutelemassa mitään turhia.
1. audot ajavat melkein päällesi, jos et väisty niitä. Taksimin kauppakadulla on ihan sairaasti ihmisiä, en huijaisi jos sanoisin, että päivittäin siellä kävelee yli 200 ihmistä. Siellä aina välillä ajaa autoja ohitse katujen, ja se on minusta ihan sairaan vaarallista.
2. Pikaravintoloiden työntekijät. He eivät osaa puhua eglantia, ja se on ollut ihan todella vaikeeta minulle ja siskolleni. Ei tiedetä miten heidän kanssa pitäisi kommunikoida. :) Mutta onneksi on muutaman kerran tullut työntekijöitä vastaan, jotka ovat englantia osanneet puhua.

Siinä sitten oli kaikki huonot puolet, eikä niitä ollutkaan paljoa. Suosittelen oikeasti kaikille, että näkisitte tämän kaupungin edes kerran elämänne aikana. Jos tosiaan tykkäätte kävellä paljon, nähdä nähtävyksiä, shoppailla ja ennen kaikkea BAILATA! Täällä on ollut joka hemmetin yö kova meno!

                                                                LOVE TS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti