torstai 17. heinäkuuta 2014

8th day at Istanbul Upeat maisemat, upeat moskeijat sekä bazaar täynnä yllätyksiä!
Täältä Taksimista pääsee todella helposti kaikkialle. Tällä kertaa menimme ihan erilaiseen alueeseen, jossa en ole aikaisemmin ollut. Alue oli nimeltään bazaar, eli sieltä löyty vaikka mitä. Itselleni shoppasin vaan kengät sekä ompelutarvikkeita. En tiedä mitä kaikkea kertoa siitä paikasta, mutta sen voin sanoa, että jos tarvitset jotakin halpaa, sieltä löytyy! Itteäni alkoi kyllästyttää ja pyörryttää, etten jaksannut kauaan pyöriä. Astuimme sivulle ja löysimme mahtavan kahvilan, jonne sitten menimmekin syömään ja kaffelle.

Ruoamme saapui ja samantien alkoi rukousaika. Moskeijasta soi rukouskutsu ja se oli niin ihanaa katseltavaa, kun naiset, miehet sekä lapset menivät rukoilemaan.
Matka moskeijan kauneudesta jatkui meren rinnalle. Ostimme jätskit lähi kioskilta ja katselimme hetken hiljaa, kuinka kaunis kaupunki Istanbul on. En kyllä usko tulevani tänne, sillä olen jo ihan kyllästynyt tähän kaupunkiin. Ensi kerralla voisin mennä vaikka rantalomalle tai Lontooseen!

Uskon, että monet tulisivat tykkäämään tästä kaupunkista, sillä niinhän minäkin tykkäsin aluksi. Mutta nämä paikalliset turkkilaiset työntekijät eivät osaa pitää heidän ravintolaa pystyssä. Melkein kaikissa ravintoloissa joissa olen ollut, on ollut ihan kamala asiakaspalvelu. Kun puhun heille englantia, melkein kukaan ei osaa ja vastaavat minulle turkiksi. Okei, ymmärrän en kuitenkaan ole eurooppalaisessa maassa, mutta silti. Nämähän yrittävät päästä Euroopan unioniin, mutta tällä menolla ei kovin pitkälle pääse.
Nytten vasta tosiaan alan arvostaa suomea ja suomenkansalaisia. Siellä kaikki on niin paljon paremmin ja vaikka onkin paljon rasisteja, ne ovat tosin rasisteja syystä.


                                                                   LOVE TS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti