maanantai 14. heinäkuuta 2014

5th day at Istanbul

 

Istanbul. Olen hyvin selkeästi sanonu olevani Taksim, Istanbulissa. Aluksi paikka oli täynnä yllätyksiä ja hyvin kiinnostava, mutta nykyään en jaksa edes raahautua hotellista pois. Olen nähnyt kaikki Taksim paikan alueet, alan tosiaan pikku hiljaa kyllästymään tähän alueeseen. Kyllästyttää kävellä kaduilla kun näkee vain kauppoja. Toki on halpaa ja olen shoppailut paljon kaikinmaailman kiinnostavissa kaupoissa mutta huh, olen kyllästynyt. Oispa täälläkin kivoja puistoja heti kaupungilla kauppojen lähellä niin kuin suomessakin on. Täällä sinun pitää joko shoppailla, mennä kaffelle tai syömään jotta voit istua hetken. Muuten joudut olla koko ajan liikenteessä.


                   Mekko Mango/ Aurinkolasit turkista/ laukku kirpputorilta/ Kello kirpputorilta/ kengät H&M


 Minun siskoni ystävä lähti tänään aamulla takaisin kotikaupunkiinsa, joten olen siis jakamassa nyt hotellihuoneen vain siskoni kanssa, niin kuin ennen vanhaa jaoin huoneeni hänen kanssaan. Kävimme siis heti aamulla hakemassa kahvit Starbucksista ja olemme sitten muuten vain hengailtu lähiseudulla. Toki tuli kova nälkä ja kävimme vanhempiemme kanssa ravintolassa syömässä. Tuli syötyö pizzaa sekä salaattia. :)

Yksi tosi ihana asia, mitä rakastan tässä koko kaupungissa on se, että nämä paikalliset eivät roskaa heidän maata. Suomessa näkee joka puolella roskaa maassa, mutta täällä ei. Vaikka turkissa ei ole kovin paljon roskiksia kaduilla niin kuin suomessa, niin ei näy missään roskaa. Sekä sitäki rakastan tässä kaupungissa, että joka aamuin ja illoin näkee kaduilla pieniä ns bändejä, jotka soittavat ja laulavat huvikseen ja kaikki ihmiset kerääntyvät siihen rinkiin. Ihanaa!!

3 kommenttia:

 1. Moi!
  Asuskelin jonkin aikaa Istanbulissa ja on erittäin kaunis kaupunki. Asuin ensin Uskudarissa,siellä ei nyt hirveästi ollu nähtävää, muutin sitten Taksimin lähistölle itseasiassa Istiklal (se katu 2km täyn kauppoi) kadun päätyyn Galatan tornin lähelle. Suosittelen lämpimästi Galatan luona käymistä. Upea aukio, kauniita ravintoloita, tornista upea näköala ja ihania tuoremehu sekä marja/vihannes kojuja, kivat turisti kaupatki ihan koko matkan varrella. Jos olette myös kalan ystäviä, niin Eminönü on ihan huippu paikka! Sinne pääsee myös veneellä ja lähellä on bazaar sekä ihania vene kuppiloita joista saa mukaan kala ruokaa. Suosittelen myös käydä läpi Sultan Ahmetin alue, siellä sijaitsee myös sulttaanin entinen palatsi, Topkapin palatsi. Aivan upea. On myös toinen sulttaanin palatsi; Dolmabahce. Ja se on aivan upea. Koristeellinen sisältä ja sisustuskin paremmassa kunnossa, kun siellä elettiin myös pidempään kuin toisessa palatsissa. Tuonnekkin pääsee veneellä, joka suuntaa Besiktasiin. Kannattaa kuitenki varautua kävelemisen. Susittelen myös käymään kauppakeskus Cevahirissa! Taksimissa tylsistyy helposti kun ne samat alueet ja yleensä se Istiklalin katu on se minne suunnataan ( kuvista päätellen olette jo kait siellä käyneet? jos ette niin se on katu noin 2km pitkä ja täynnä kauppoja ja kahviloita). Kannattaa kuitenkin hyödyntää sitä vene kulkua ja etsiä erilaisia paikkoija joihin mennä.Suosittelen myöskin Basilicaa eli upotettua palatsia. Palatsi sijaitsee Hagia Sophian lähellä Sultan Ahmetin alueella. Hagia Sophiaankin kannattaa mennä,jos ette sinne vielä menneet. Se on siis aikanaan ollut kirkko joka Sulttaanin valloituksen myötä muunnettiin moskeijaksi. Paikassa yhdistyvät kristinuskon freskot ja islamin uskonnon taide ja tunnukset, aivan upea paikka! Myös se upotettu palatsi on huikea ja upea kokemus, kun se sijaitsee maan alla, jos sinne päädyttekin menemään niin huomioikaa että maasto on liukasta maan alla. Moskeijatkin on upeita, itse en käytä huivia, mutta kävin siellä säännöllisin väliajoin. Voi olla et Ramadanin aikana suljettu turisteilta mutta jos on auki niin ne on upeita myös. Huivit joita saa pään ympärille ja muitakin osia tarvittaessa peittämään saa ihan moskeijan edustalta kun kenkiä riisuu. Tai ihan vain istuskelua moskeijan aukion varjossa, upeaa se on. Sultan Ahmetissa on myös Gulhane puisto, jos haluaa siellä piknikin tehdä tai ihan vain kuvailla! Suosittelen myös MADO kahvilaa, joka löytyy miltei kaikkialta! Siis aivan upea kahvila. Aamupalat aina lähtiessä siellä. Nauttikaa Istanbulista ja ottakaa kaikki irti! Hyvää lomaa :) ps. jos Cevahiiriin päädytte, niin jos ottaa oikean metron ja pysähtyy oikeaan pysäkkiin niin ei tarvitse mennä pysäkista ulos metsästää kauppakeskusta, sinne pääsee ihan metron pysäkiltä niinkuin esim Kamppi. Se on sitten täynnä kahviloita, ravintoloita, kauppoja. Kaikenlaisia kauppoja, tavaroita sisustukseen jotka on pieniä ja ei paina. Sieltä aikanaan ostin tavaroita asunnon sisustukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Oi, kiitos paljon noista kaikista upeista vinkeistä! :) Pitäisi samantien kertoa vanhemmilleni, jotta mentäisiin noihin paikkoihin ennen kuin lähdemme takaisin kohti Helsinkiä.

   Mutta tosiaan olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä, että Istanbul on upea kaupunki! Minunkin pitäisi tulla tänne useimmin tai vaikka viipyä pidempään.

   Poista