keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

mikä on IN ja mikä ei?


Ajallaan kaikki vaatteet menettävät paikkansa ihmisten suosiosta. Mutta kysymys kuuluu, että mitä tapahtuu vanhoille "IN" oleville vaatteille,kun muotisuunnittelijat alkavat suunnitella uusia ja hienompia vaatteita? Tai mistä he edes saavat inspiraatiota? Vai saavatko he ollenkaan?

Nuo kysymykset pyörivät yleensä nuorten tyttöjen mielessä. Asiaa on ehkä vaikeata käsittää, sekä siksi varmaan kaikki nuoret yrittävätkin olla massassa ja "muodin" mukana. Mutta entä jos massatuotteet kadotettais ja kaikkien pitäisi olla juuri sellaisia kuin olevatkaan. No se olisi varmaankin aivan mahdotonta. Sillä suunnittelijat yrittävät herättää huomiota vaatteillaan kaikilta ihmisiltä, nuorilta sekä vanhoilta. Herättää huomiota sillä tavalla, että KAIKKI ihastuisivat vaatteisiin ja alkaisivat käyttämään samoja vaatteita. Onhan se totta, että me olemme kaikki täysin erilaisia. Tykkäämme pukeutua esim. h&m:n perus valkoiseen t-paitaan, mutta me kaikki puemme sen eri tavalla. Toiset tykkäävät tunkea paitansa housujen sisään, toiset taas tykkäävät peittää takamuksensa isolla t-paidalla. Tuosta esimerkistäni huomataan heti, että me olemme täysin erilaisia, ja se on todella hyvä asia! Sillä eihän me haluta olla TÄYSIN samanlaisia, eihän?

No mutta suoraan asiaan... Vaatteet, mitkä ovat olleet aiemmin "IN", eivät koskaan menetä paikkaansa meidän ihmisten sydämestämme. Jotkut meistä tykkää muuttaa vanhoja vaatteita uuteen suosioon ja toiset taas laittavat vanhat vaatteet kierrätykseen. Mutta mitä jos minä sanon nytten, että te kaikki jotka olette heittäneet teidän vanhat vaatteet kierrätykseen siitä syystä etteivät ne ole enään muodissa, niin olette tehneet todella suuren virheen. Niin kuin aiemmin sanoin, vaatteet eivät koskaan muutu. Onhan nykyäänkin tullut korkeavyötäröisetfarkut muotiin, napapaidat sekä kellohameet niin kuin aiemmin ennen 2000-lukua oli muotina. Eli älkää missään nimessä heittäkö vanhoja vaatteita menee, jos ne ovat vielä hyvässä kunnossa. Usko pois ne tulee käytettyyn vielä joskus.

Entä mistä ihmeestä suunnittelijat saavat inspiraationsa? Ovatko he siis niin luovia, että päähän iskee suoraan uusia ajatuksia uudesta muodista, minkä he sitten laittavat myyntiin?
No ei tietenkään. En voi sanoa, että kaikki maailman muotisuuunnittelijat, mutta voin luvata että todella monet käyvät läpi vanhoja esim. 1980-1990 vaatteita läpi ja muuttavat ne heidän omilla pienillä yksityiskohdilla.  Pienellä muutoksella esimerkiksi näkyvällä vetoketjulla tai vaikka nappien laittamalla vaatteet muuttuvat täysin. Siksi me luulemme, että aina kun tulee uusia vaatteita myyntiin niin ne olisivat täysin uuden mallisia. Mutta ei, käykää järkevästi netistä vanhoja vaatteita läpi ja miettikääs vielä asiaa.


-Löysin kuvia pinterest.com sivustolta, joihin siis ihastuin täysin. Sekä otin kuvia tänne , joista tahdon kertoa vähän enemmän ja yksityiskohtaisesti.

-Pelipaidat, lippikset sekä rennot urheiluvaatteet ovat tulleet taas IN. Eli ottakaas meihenne kaapista heidän pelipaidat, ja pankaas päälle. :) Asua voi korostaa naisellisemmaksi isoilla näyttävillä koruilla, seksikkäillä korkeilla koroilla sekä isoilla käsilaukuilla. 
- Omistatko seksikkään/ timmikkään masun? No miksi hölmönä peittää, vai mitä? Lyhyet napapaidat ovat vieläkin IN. Voit jopa itse muuttaa vanhat pitkät paidat, ja tehdä niistä seksikkäitä napapaitoja. Varaudu kuitenkin katseisiin kaduilla!
- Jalat eivät mene piiloon vaikka pukeutuisikin maxi-mekkoihin. Kesällä 2013 muistan kuinka paljon miehet vihasivat ja eivät pystyneet käsittää maxi-mekon tarkoitusta. Heidän mielestään JALAT pitäisi olla esillä. No miesten käsky tuli nytten esiin. Maxi-mekot ovat yhä IN, mutta jalat kuitenkin näkyvillä! 

PS. Yrittäkää saada inspiraatiota muodissa olevista vaatteista, mutta älkää kuitenkaan muuttako teidän omaa tyyliänne kokonaan jonkun tyhmän massan takia.

LOVE TS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti